گونه هاي ژئوسل و کاربردهاي آن
ژئوسل
تعريفوتمجيد همگاني:
از اتصال نوارهاي ژئوممبران يا اين که ژئوتکستايل ساختاري آشيانه زنبوري بوجود ميايد که بسته به ضخامت نوارهاي تشکيل دهنده ميتواند ضخامت مشخصي از خاک، شن، ماسه و حتي بتن را از روش محدود کردن تکان جانبي در منزل هاي خويش نگه دارااست.
اين ساختار که در مقايسه با غشاء نازک ژئوممبران يا اين که کانال نازک ژئوگريد، سه بعدي به حساب آورده مي شود ژئوسل اسم گرفته ميباشد.
گونه هاي ژئوسل:
ژئوسل هاي گوناگون را مي اقتدار مبتني بر متاع نوارهاي تشکيل دهنده منزل ها (Cells) و يا اين که ساختار نوارها (يک پارچه يا اين که سوراخدار) و نيز طريق اتصال نوارها و ساختار نقاط اتصال ، نوع بندي کرد.
ژئوسل هاي پارچه اي، از نوارهاي ژئوتکستايل که معمولا” از مال پلي استر ميباشند تشکيل شده اند. ويژگي انتقال آب (گذردهي) ژئوتکستايل در حالي که بازدارنده از عبور ذرات خاک ميگردد ، از ويژگي ها ممتاز اين مدل ژئوسل ميباشد ؛ و عدم مقاومت در مقابل UV خورشيد و گران بودن نسبي را مي اقتدار از نقاط ضعف اين فرآورده دانست.
ژئوسل هاي پلاستيکي از نوارهاي ژئوممبران که معمولا” از فرآورده HDPE مي باشند ساخته مي گردند. ازآنجاکه ژئوممبران درمقابل سيالات نفوذ ناپذير ميباشد، در صورتيکه که نياز به زه کشي و عبور سيالات وجود داشته باشد، لازم ميباشد نوارهاي ژئوممبران را پيشين از اتصال به يکديگر (ساخت ژئوسل) سوراخدار کرد.
چگونگي اتصال نوارها نيز حائز اهميت فوق العاده اي ميباشد. تکنولوژي توسعه يافته اي براي ساخت ژئوسل از HDPE نيز موجود است که سوراخهاي موردنياز براي زه کشي را در نقطه اتصال تعبيه مي نمايد. بنابراين توليد سوراخهاي موردنياز براي زه کشي موجب کاهش مقاومت کششي نوارهاي ژئوممبران نخواهد شد
کاربردهاي ژئوسل:
درباره این سایت