تزريق نفوذي (اسلاري)
تزريق تحکيمي (جابجايي)
تزريق ناکامي هيدروليکي
تزريق تماسي يا اين که تعادلي
در عمليات تزريق از مواد و مصالح مختلفي به کار گيري مي شود که دسته و خصوصيات آنها به هدف ها تزريق و نيز خصوصيتهاي سنگ و يا اين که خاکي که زير تزريق قرار مي گيرد، بستگي دارااست. اين مواد دربرگيرنده ادغام سيمان و آب همدم با مواد افزودني، ترکيبهاي شيميايي، ملات پلاستيک، رزينها، فومهاي تصنعي و مواقعي از اين دست ميباشند.
ترکيب سيمان و آب به طور غليظ و يا اين که رقيق در سنگهاي درزهها و رخنهدار در مقياس کوچک تزريق ميگردد. از رزينها براي ارتقا نفوذپذيري مواد تزريقي به کارگيري ميشود. چنانچه در طول عمليات تزريق مشاهده شود که خورند مصالح ساختگاه بالا ميباشد، آن گاه براي مالامال کردن حفرات از ماسه نيز در ترکيب دوغاب به کارگيري ميگردد. براي ترکيب دوغاب تزريق، طرح اختلاط نيز پباده سازي مي شود. اين طرح اختلاط نيز بستگي به خصوصيات جمع سنگ و يا اين که خاک حيطه و هدف ها رقم خورده در عمليات تزريق دارااست.
مهم ترين پارامتر در طرح اختلاط، نسبت وزني آب به سيمان ميباشد. هر چه مقدار آب در ترکيب اضافه بوده سپس معيار نفوذپذيري دوغاب تزريقي ارتقاء يافته و در قبال از مقاومت و پايداري آن کاسته ميگردد. به همين ترتيب در صورتيکه مقدار آب در ترکيب کمتر باشد، آن گاه مقدار نفوذپذيري آن ذيل بوده و در قبال مقاومت و پايداري ادغام ارتقا پيدا مي نمايد. يکي عامل ها ديگر در همت عمليات تزريق و پيروزي آميز بودن آن، فشار تزريق ميباشد. در صورتي فشار تزريق نادر باشد مواد تزريق گرديده در محدوده گمانه و با مسافت يه خرده از آن متوقف گرديده و درزهها و ترکهاي خاک و سنگ بطور بي نقص لبريز نميشود.
در چهره ارتقا بيشتراز حد فشار و تزريق نيز ممکن ميباشد تركها و سوراخهاي ناخواسته در خاک و يا اين که سنگ صورت بگيرد و موجب تکوين پديده ناکامي هيدروليکي شود. در آن فيس لازم ميباشد هزينهاي مازاد صرف حفاري گمانههاي طولاني تر و انجام عمليات تزريق براي لبريز نمودن سوراخ و درزههاي ناخواسته شود. در هر فيس لازم ميباشد فشار تزريقي در بين اين دو حد باشد تا هم هدف ها از تزريق نتيجه ها شود و از طرف ديگر از صرف هزينههاي مازاد خودداري شود.
درباره این سایت